Ετικέτες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Volkswagen XL1 2013: Οικονομία XL μέγεθος Polo


Η σφηνοειδής coupe σιλουέτα της επιλεγόμενης και «πράσινης σφαίρας» της VW, XL1 συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να εκτελεί δοκιμές εξέλιξης με φόντο το παγωμένο τοπίο του σκανδιναβικού βορρά εν όψει της αναμενόμενης παραγωγής του μέσα στη χρονιά.



Το XL1 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν περίπου μια δεκαετία με κύρια σύσταση τη δυνατότητά του να διανύσει 100 χλμ. με ένα λίτρο καυσίμου, diesel εν προκειμένω.




Πλέον και όπως επιβάλλει η εξελικτική διαδικασία το γερμανικό πρωτότυπο επανεμφανίστηκε το 2009 στην έκθεση της Φρανκφούρτης και το 2011 στο Κατάρ, ως ένα διθέσιο plug-in hybrid αυτοκίνητο με τη δυνατότητα να διανύει 100 χλμ. με 0,9 λίτρου πετρελαίου χάρη στη συνεργασία του δικύλινδρου diesel κινητήρα του των 800 κ.εκ. με ηλεκτροκινητήρα και σε μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν το βάρος του και την αεροδυναμική των επιφανειών του. 




Την ίδια σύνθεση σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο θα διατηρήσει και η έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός της χρονιάς και η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, συνδυάζοντας ένα δικύλινδρο TDI 0,8 λίτρων με απόδοση περίπου 50 ίππους με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα αγγίζει τους 30 ίππους.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Διάλεξε ένα από τα χειροποίητα γούρια της προσφοράς από μόνο 5€ και δώρισέ το σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο

-> Πλήρες πακέτο ομορφιάς (Λούσιμο, Κούρεμα, Χτένισμα, Μανικιούρ με ημιμόνιμο χρώμα και Σχηματισμό Φρυδιών) μόλις με 15€ στους Αμπελόκηπους

-> Μόνο με 15€ για ένα υπέροχο Spa Massage με ποικίλα αιθέρια έλαια, Peeling για καθαρισμό του δέρματος και μάσκα ενυδάτωσης, διάρκειας 60 λεπτών στο Σύνταγμα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Οι δύο κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά είτε ξεχωριστά ενώ την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς θα αναλαμβάνει ένα επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. 




Παράλληλα, όπως επιβάλλει το είδος του ως plug-in hybrid, το XL1 διαθέτει, φυσικά, μπαταρίες οι οποίες πλην των ευθυνών τους για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα, μπορούν να εξασφαλίσουν την κίνηση του γερμανικού μοντέλου αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35 χλμ. 




Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, χάρη στο παραπάνω μηχανικό σύνολο σε συνδυασμό και με το βάρος του αυτοκινήτου που περιορίζεται σε 795 κιλά, η έκδοση παραγωγής του XL1 θα καταναλώνει λίγο λιγότερο από 0,9 λίτρου καύσιμο ανά 100 χλμ. ενώ θα εκλύει μόλις 24 γραμμ./διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.




Σε επίπεδο επιδόσεων το XL1 ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του υπόσχεται να φτάνει τα 158 χλμ./ώρα. 

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: in.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου