Ετικέτες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας!



Η ελβετική κυβέρνηση υπέγραψε χθες την Διεθνή Σύμβαση Πολυμερούς Συνεργασίας σε Φορολογικά Θέματα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός. Η εξέλιξη αυτή σείει έναν από τους πυλώνες του -ως πρόσφατα απαραβίαστου- ελβετικού τραπεζικού απορρήτου.



Οι ελβετικές αρχές, οι οποίες δέχονται ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μοιάζουν να έχουν αλλάξει την ανυποχώρητη στάση τους υπέρ της προάσπισης του τραπεζικού απορρήτου κι έχουν δεχτεί να συνάψουν διμερείς συμφωνίες με τις φορολογικές αρχές άλλων κρατών.

Η Ελβετία έγινε χθες η 58η χώρα η οποία εντάσσεται στη Σύμβαση αυτή του ΟΟΣΑ,που είναι αρκετά ευρεία και παρέχει την δυνατότητα μεταβίβασης τραπεζικών δεδομένων σε φορολογικές αρχές άλλων κρατών, είτε κατόπιν της υποβολής αιτήματος συνδρομής ή αυτόματα.



συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Παρά την όψιμη προθυμία της Ελβετίας να συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές άλλων κρατών, η Βέρνη αποφεύγει να δεσμευτεί στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων και δεν μοιάζει να σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο σύντομα.

Ομως ισχυρίζεται ότι θα ικανοποιεί τέτοια αιτήματα για ειδικές περιπτώσεις, τα οποία μπορεί να της υποβάλουν κράτη που έχουν επικυρώσει τη σύμβαση.



Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: protothema.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου