Ετικέτες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γιόζεφ Βιπλ: «Ηταν ερασιτεχνικό χτύπημα...»



O πρώην συνεργάτης της CIA και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση



Kρύβονται πίσω από το χτύπημα στη Βοστόνη φανατικοί ισλαμιστές, ακροδεξιοί ή κάποιοι άλλοι; Οργανώθηκε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών ή υπήραν διεθνείς διασυνδέσεις ; Ο Γιόζεφ Βιπλ, πρώην συνεργάτης της CIA και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση.

Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό πρόγραμμα της Deutsche Welle δηλώνει ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασε η αμερικανική αστυνομία. Πιστεύει πάντως πως «είναι ένα μάλλον ερασιτεχνικό χτύπημα». Όπως εκτιμά, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου ή με αυτό στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης το 2004 ή στο Λονδίνο το 2005. «Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να πιστεύω πως επρόκειτο για μερικούς ντόπιους δράστες. Και εκτός αυτού με τόσους πολλούς στόχους που υπάρχουν στις ΗΠΑ, δεν μπορεί ποτέ κανείς να είναι σίγουρος».

Ο Βιπλ δεν αποκλείει να υπάρχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό και να πρόκειται για κάποιο διεθνές δίκτυο ωστόσο επιμένει πως δεν πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει χιλιάδες θύματα.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Στην ερώτηση τί άλλαξε από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όσον αφορά τη δομή των αρχών ασφαλείας στις ΗΠΑ, απαντά πως δυο πράγματα άλλαξαν. Πρώτον απασχολούνται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι στον τομέα της ασφάλειας, σε όλο τον κόσμο ενισχύθηκαν οικονομικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και εξοπλίστηκαν πολύ καλύτερα. Και, δεύτερον όπως υποστηρίζει ο Γιόζεφ Βιπλ, υπάρχει καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και με το εξωτερικό.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: tovima.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου